Sportmassage

SPORTMASSAGES

Lees meer
Massage voor ontspanning

ONTSPANNING

Lees meer
contra indicaties bij massage

CONTRA INDICATIES

Lees meer

 Even voorstellen

 

Regina Helmig – Masseuse

In 1999 heb ik de cursus Klassieke Massage met goed gevolg afgelegd. In de loop van de jaren ben ik mij meer gaan interesseren in sportmassage en behandeling van klachten. Ik ben een aantal cursussen gaan volgen, en probeer zoveel mogelijk (indien nodig)  alle technieken hiervan toe te passen in een behandeling.

De opleidingen die ik  nog verder heb gevolgd:

  •  Triggerpointtherapie,
  •  Behandeling lage rug, nek en schouderklachten,
  • Neural Reset Therapy®
  • Bindweefselmassage,
  • Scapula release (Het losmaken van het hele schouder gebied; bij bursitis en frozen shoulder.
  •  Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers, wielrenners, tennissers en voetballers.
  • Massagetherapie bij fibromyalgie en CVS.
  • Trigger needling concept

 

}

Openingstijden

Maandag:    12:00 – 20:00

Dinsdag:      12:00 – 20:00

Woensdag:  12:00 – 20:00

Donderdag: 12:00 –  20:00

Vrijdag:        12:00 – 20:00

Zaterdag:     12:00 –  18:00

 

Adres en locatie

Vitalis Massage

Havenstraat 62

1271 AG Huizen

Contact & reserveer

Telefoon Regina: 06 478 44 530

Telefoon Bonny: 06 278 46 688

Email: info@vitalismassage.nl

Massage informatie

Sport Massage

Als je veel traint dan kunnen je spieren het behoorlijk zwaar te verduren hebben. Een goede opbouw van je training waarin ook voldoende rust is ingebouwd is erg belangrijk om overbelasting te voorkomen. Toch blijft de kans bestaan dat er overbelasting optreedt en de afvalstoffen zich in je spieren ophopen. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Sportmassage zorgt voor de nodige ontspanning en herstel van de spieren. Deze massage kan toegepast worden voor, of na de training. Vooraf wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren.
Na het sporten is het doel de afvalstoffen af te voeren, het herstel te bevorderen en eventuele spierpijn voorkomen. Het lichaam wordt hierdoor beter voorbereid op een volgende inspanning.  Na de training ligt het accent op ontspanning.
Sport massage

Nek en schouder klachten

Nek- en schouderklachten komen veel voor. Vooral bij mensen die vaak in dezelfde houding achter de computer zitten. Ook werkdruk en spanning spelen vaak een rol. Dit kan leiden tot klachten als:
– Hoofdpijn
– Tintelende vingers
– Bursitis (slijmbeursontsteking)
– Frozen shoulder
Blijf er niet te lang mee lopen als u klachten heeft. Bij chronische en hardnekkige problemen zijn er meer behandelingen nodig.

Nek en schouder klachten

Lage rugklachten

Ook lage rugklachten komen veel voor. Mogelijk heeft u rugpijn door overbelasting van de rug of door een verkeerde beweging. Hierbij kan massage goed helpen. Soms gaat het om een hernia of een inzakking van een wervel. Kunt u niet meer staan, zitten of liggen? Vraag dan eerst uw huisarts om advies. Vaak wordt u doorverwezen naar een specialist, maar ook hier kan massage verlichting geven.
Ook werkt massage preventief en houdt de spieren in conditie.
Lage rug klachten

NEURAL RESET THERAPY ®

 De behandeling van NRT is pijnloos en werkt soms wel binnen 25 seconden per spier of soms een groep spieren. Spieren worden aangestuurd door het centrale zenuwstelsel. Een juiste toepassing van NRT reset het zenuwstelsel en zorgt voor een optimalere tonus in de spierspanning.
Tijdens een behandeling vragen we u een bepaalde spier aan te spannen. Vervolgens bewegen we die spier in een andere richting en geven we deze nog een extra zachte prikkeling. Wanneer we dit een korte tijd aanhouden zullen de hersenen het zenuwstelsel de opdracht geven de spier te laten ontspannen. Tevens kunnen we, wanneer een rechterarm pijn doet, de linkerarm behandelen en daarmee de pijn in de rechterarm weghalen.

(Bron: NRT Nederland)

 

ontspannende klassieke massage

Contra indicaties

Soms kan het zijn dat u beter niet gemasseerd wordt. Bijvoorbeeld bij koorts, griep of huidaandoeningen. Dit zijn contra indicaties. Geef dit altijd aan bij de masseur/masseuse.
Meer voorbeelden van contra indicaties zijn:

– Tijdens gebruik van antibiotica
– Infectie ziektes
– Koorts
– Besmettelijke huidziektes
– Ernstige vaataandoeningen
– Steenpuisten
– Extreme vermoeidheid / uitputting

Bij gedeeltelijke contra indicaties wordt de plek van de aandoening niet gemasseerd.
– Spataderen
– Blessures
– Ontstekingen
– Open wonden

Fibromyalgie en Massage

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn (algie) in bindweefsel (fibro)en spieren. Fibromyalgie patienten hebben een verhoogde gevoeligheid voor stress en pijnprikkels.

Uit onderzoek is gebleken dat stress op jonge leeftijd, of een andere gevoeligheid van buitenaf, varierend van opvoeding, trauma’s, tot leefgewoonten en erfelijke factoren, ertoe kan leiden dat de HPA-as gevoeliger raakt voor stress en pijnprikkels. ( hypothalamus-hypofyse-bijnier-as) (Engels: hypothalamus-pituitary-adrenal-axis of HPAas )

De HPA-as ligt in onze hersenen. De hypothalamus zorgt voor je biologische ritme, ( het slaap-waakritme) je energieniveau en je lichaamstemperatuur. De hypofyse produceert hormonen zoals het groeihormoon. Omdat fibromyalgiepatiënten de delta-slaap, (de diepe slaap) waarin het groeihormoon vrijkomt, nooit ervaren, resulteert dit in een onvermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Het groeihormoon zorgt voor de heropbouw en herstel van weefsels. Bij mannen wordt het herstel van de spieren overheerst door het effect van testosteron, dat zou kunnen verklaren dat fibromyalgie vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Mensen met fibromyalgie kunnen moeilijk grenzen stellen. Zij leggen vaak de lat veel te hoog, kunnen geen nee zeggen en zijn vaak perfectionisten. Daardoor ontstaan vaak prikkels en stress en is de cirkel weer rond. Probeer de vicieuze cirkel te doorbreken door te ontspannen door middel van Yoga. Ook infraroodwarmte kan verlichtend werken. Wees matig met suikers, koffie en frisdranken, en zorg voor voldoende mineralen en vitaminen.

Reserveer eens een massage, Het is een milde en ontspannende massage die rust geeft in lichaam en geest. Ook zullen afvalstoffen het lichaam beter kunnen verlaten waardoor de klachten zullen afnemen. Fibromyalgie massage is geen genezing maar zal wel verlichting brengen in de pijnklachten. Tevens kan de massage de slaap bevorderen dat weer een goed effect heeft op het herstel van de spierweefsels en het immuunsysteem.

 

Voor meer massage informatie kunt u contact opnemen met Vitalis Massage